Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Stapeltje jeans 2
Wie omarmt nou niet onze

Recycling service

Recycle fristads
Van lineair

naar circulair

Naast de nieuwe collecties van eco-vriendelijke bedrijfskleding, bieden we ook een speciale recyclingservice. De door ons geleverde producten halen we na gebruik dan weer op, zodat het gerecycled kan worden tot nieuwe producten.

Wij voelen ons als leverancier ook verantwoordelijk dat onze geleverde kleding opnieuw wordt gebruikt voor andere producten om energie en waarde te behouden en Co2 en stikstof zo veel mogelijk terug te brengen. Zo groeien we van een lineair naar een circulair bedrijf.

Dat is snel gekozen

Waarom jouw bedrijfskleding laten recyclen?

De meeste van de door ons geleverde kleding kan uitstekend worden gerecycled! Sterker; wij hebben onze collecties erop aangepast.

Een bijkomend voordeel van recyclen is dat de bedrijfslogo’s vernietigd worden, zodat mogelijk misbruik wordt voorkomen. Om de keuze voor jou makkelijker te maken, bieden we deze service aan tegen kostprijs.

Voor onze recycle service werken we nauw samen met professionele bedrijven en sociale werkplaatsen om deze dienst goed en sociaal aan te kunnen bieden. Sommige artikelen zijn perfect te recyclen naar nieuwe, vergelijkbare producten. Van andere kleding worden weer alternatieve producten gemaakt. Zo kan de kleding worden gerecycled tot isolatiemateriaal voor de bouw en de automotive.

Onderscheid je als bedrijf en maak een duurzame keuze. Wij plaatsen containers en/of kartonnen dozen waarin de gebruikte kleding verzameld wordt en laten deze ophalen wanneer deze vol zijn.

Nog een bijkomend voordeel; de kostprijs van recycling is lager dan de kosten van storten. Daar hoef je niet lang over na te denken, toch?

1 Duurzame keuze

Van een lineaire economie naar een circulair economie.

2 Aangeboden tegen kostprijs

Onze recyclingkosten wordt 1 op 1 verrekend. Er ligt dus geen verdienmodel onder om de keuze voor jou zo makkelijk te maken!

3 Misbruik oude kleding wordt voorkomen

Bedrijfslogo's worden vernietigd. Zo geen ongewenst gebruik van jouw oude kleding.

4 Goedkoper dan storten

De kostprijs van recycling is lager dan de kosten van storten. Check jouw stortkosten maar eens met onze recyclingkosten!

Recycled jeans
Circulaire relatiegeschenken
Mooi veur mekaar....

Hoe werkt het?

We beginnen door het kledingpakket zo te selecteren dat deze uit een zodanige samenstelling bestaat dat deze het beste te recyclen is. Niet alle materialen zijn namelijk te recyclen! Vervolgens plaatsen wij een rolcontainer (Kliko) bij jouw bedrijf waarin de gedragen kleding gedeponeerd kan worden. We hebben 2 maten rolcontainers welke afhankelijk van de retourvraag worden ingezet. Als de containers vol raken worden deze geleegd en gaat de kleding naar een centraal verzamelpunt.

Vanuit dit verzamelpunt wordt de kleding verstuurd naar een paar sociale werkplaatsen waar deze nauwkeurig wordt gesorteerd op materiaal en verontreiniging. De slechtst recyclebare of verontreinigde kleding wordt alsnog afgevoerd.

De goede kleding wordt vervolgens verwerkt in andere materialen. Voorbeelden zijn hergebruik voor grondstoffen voor nieuwe werkkleding (waardebehoud), down-sizing naar isolatiemateriaal binnen de automobielindustrie en woningbouw en in de productie van vilt en doek voor bijvoorbeeld verhuisdekens. Met vilt en de het doek voor dekens hebben we weer nieuwe toepassingen zoals Big Shopper tassen welke te vinden zijn onder circulaire relatiegeschenken en zo is de circulaire cirkel rond.

Extra beeld sorteren2
We praten je graag bij!

Meer weten?

Nog vragen over onze recycling service? We vertellen je graag alles over deze duurzame keuze!

Telva BV

De Reulver 106
7544 RT Enschede

Telva showroom

Je bent zonder afspraak van harte welkom van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur