Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Schoenen auto werkplaats

Werkschoenen, nu ook circulair!

Veilig en comfortabel

Safety First!

Dagelijks zijn je medewerkers op de been om het best mogelijke werk voor jouw bedrijf af te leveren. Soms zijn het behoorlijk lange dagen, bewegen zij op gladde ondergrond, is er sprake van extreme hitte, dreigt het gevaar van vallende voorwerpen of wordt er gewerkt met statische ladingen. Hoe dan ook: goede werkschoenen zijn van cruciaal belang. Zowel voor je medewerker, die veilig en comfortabel zijn werk moet uitvoeren, als voor jou. Jij bent er immers ook gebaat bij dat je medewerkers veilig aan de slag kunnen en efficiënt werken!

Circulaire werkschoenen

Heren en dames modellen

Voor iedere branche gelden natuurlijk andere eisen waaraan werkschoenen moeten voldoen. Telva biedt daarom een uitgebreide collectie werkschoenen, voor zowel heren als speciaal voor dames, die veilig en comfortabel zijn. Nog mooier: onze werkschoenen zijn ook nog eens 100% circulair! Dat betekent dat de werkschoenen die jij bij ons koopt, voor 100% te hergebruiken zijn. Dit realiseren wij samen met onze ketenleveranciers, omdat wij het als onze taak zien om deze branche te verduurzamen. Koop je werkschoenen bij ons, dan draag ook jij je steentje bij aan een circulair milieu. In het assortiment van Telva vind je:

Werkschoenen wegwaterbouw vierkant
Hh workwear werkschoenen
 • Werkschoenen en veiligheidsschoenen. Voor iedere voet en iedere beroepsgroep bieden we de juiste veiligheidsschoenen. Met 100 modellen, van maat 35 tot en met maat 51 en van extra smal tot extra breed, is de juiste schoen bij ons altijd te vinden. Bij ons koop je de bekende merken voor scherpe prijzen.
 • ESD-werkschoenen. Een aparte klasse onder de werkschoenen, zijn de ESD-schoenen. Deze voorkomen dat je medewerker elektrostatisch geladen wordt tijdens zijn werkzaamheden. Onze schoenen voldoen aan de ESD-normeringen en hebben een elektrische weerstand tussen 0,1 en 100 (MΩ), waardoor zelfs de kleinste statische lading effectief afgevoerd wordt.
 • Werklaarzen en veiligheidslaarzen. In meerdere branches groeit de vraag naar veiligheidslaarzen en werklaarzen. Deze worden steeds vaker het hele jaar door gedragen. Omdat comfort bij ons op één staat, bieden wij – naast veiligheidslaarzen - een uitgebreid assortiment aan zowel rubberen als lederen werklaarzen aan die net zo comfortabel lopen als schoenen.
 • Klompen, werkklompen en veiligheidsklompen. We leven in een klompenland. Logischerwijs bieden wij dus ook een breed assortiment aan van dit ultieme Nederlandse werkschoeisel. Van oer-Hollandse houten klompen en werkklompen tot medische klompen voor in de zorg of klompen met of zonder veiligheidsneus en -zool. Wij voorzien je graag van de juiste klomp van maat 35 tot en met 50.
Zes redenen

Waarom werkschoenen belangrijk zijn

Goede, comfortabele werkschoenen zijn in het werkveld extreem belangrijk, maar waarom is dat eigenlijk? We zetten zes redenen voor je op een rij.

 1. Bescherming voor je voetzolen. Spijkers of andere scherpe onderdelen op de grond? Met de juiste antiperforatie-tussenzool komt het nooit in je voeten terecht! Een goede zool beschermt je voeten alle scherpe objecten op de vloer.
 2. Bescherming tegen vallende voorwerpen. Je tenen worden ultiem beschermd met een veiligheidsneus van staal, kunststof, composiet of aluminium.
 3. Voorkom uitglijden. Werk je op gladde oppervlakken? Een goede antislip-zool (SRA, SRB of SRC) voorkomt dat je uitglijdt.
 4. Temperatuur van je voeten. Extreme hitte of gure kou: de juiste werkschoen zorgt voor jouw voeten! Schoenen met ademende voering houden je voeten op temperatuur, maar ook fris en droog. Schoenen met een waterdicht membraan zorgen ervoor dat er geen water binnendringt en bij koude temperaturen houden werkschoenen met een voering van wol, bont of koude-isolatie je voeten lekker warm.
 5. Goede werkhouding. Je voorkomt blessures en andere lichamelijke klachten als je werkschoenen met een goede pasvorm, loopzool en inlegzool draagt.
 6. Elektrostatisch: geen schokken meer. Werk je in een omgeving met gevoelig elektrisch apparatuur of explosieve stoffen, dan wil je geen schokken krijgen als gevolg van elektrostatische ontladingen. Goede werkschoenen zijn standaard uitgerust met een antistatische zool, maar ESD-schoenen bieden met een extra lage elektrische weerstand optimale bescherming.
Werkschoenen3
Schoen logos
Waar let je op

Bij het kiezen van de juiste werkschoenen?

Hoe weet je nou of je de juiste werkschoenen te pakken hebt? Ondersteunen ze wel bij het werk dat je van plan bent uit te voeren? Het is natuurlijk zonde om een paar werkschoenen aan te schaffen dat uiteindelijk niet aan alle wensen voldoet. Bekijk daarom onderstaande lijst met zaken waar je op moet letten bij het kiezen van je werkschoenen.

 1. De juiste kenmerken. Het is nogal een verschil of je aan het werk gaat met wat klusjes om het huis of dat je de hele dag veiligheidsschoenen draagt op het werk. In het eerste geval, volstaat een eenvoudige werkschoen. Ben je voor je werk dagelijks lang op de been, dan zijn optimale bescherming en ultiem comfort belangrijk. Let dan vooral op de ondersteuning van de gehele voet, antizwik, antislip en de juiste hielondersteuning.
 2. Veiligheid. Heeft je werkschoen de juiste veiligheidskenmerken en voldoet het aan de juiste S-normering? Dit is sterk afhankelijk van de werkzaamheden die je uitvoert. Telva heeft kennis van alle soorten werkschoenen en branches en adviseert je graag.
 3. Goede zool. Zoveel werkzaamheden, zoveel zolen. Het is belangrijk dat je de zool kiest die bij je werk past. Ga je voor rubber of Polyurethaan (PU)? En van welk materiaal is de tussenzool gemaakt? Let ook op bij het gebruik van inlegzolen, die kunnen de pasvorm en draageigenschappen veranderen. Telva kijkt graag met je mee naar de juiste zool, tussenzool en inlegzool.
 4. Kwaliteit. Werkschoenen zijn te koop in verschillende prijs- en kwaliteitsniveaus. Misschien kost een echte kwaliteitsschoen wat meer, maar deze biedt ook meer veiligheid en gaat langer mee. Let bij het bepalen van de kwaliteit op de leerdikte (veiligheidsschoenen hebben een leerdikte van minstens 1,6mm), een goede tong (leer of nylon, verschuift niet en bepaalt de waterdichtheid), de overneus (verlengt de levensduur van de schoen als je veel op je knieën werkt) en de duurzaamheid (samenstelling van het toegepaste materiaal, het ontwerp en de zool).
HH werkschoenen
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Wij helpen je graag

Heb je een vraag? Of wil je een afspraak maken? Stuur ons een mailtje of geef ons een belletje via onderstaande gegevens. Wij denken graag met je mee!

Telva BV

De Reulver 106
7544 RT Enschede

Telva showroom

Je bent zonder afspraak van harte welkom van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur