Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Gerecyclede bedrijfskleding co2 reductie verticaal
Zuinig op onze planeet

Duurzame bedrijfskleding

Onze ambitie is om bedrijven en medewerkers te voorzien van topkwaliteit werkkleding en -schoenen, die voldoen aan alle eisen die met het werk gemoeid gaan. Echter willen we dat doel bereiken op een zo circulair mogelijke manier, want deze planeet moet immers nog even mee!

Recyclen = GROEN

De circulaire collectie van Telva

Wij hebben als doel de de koploper te zijn in circulaire bedrijfskleding en -schoenen, zodat wij samen kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving.

Als totaalleverancier in de markt van bedrijfskleding, vinden wij dat we een verantwoordelijkheid hebben naar mens en milieu. Op verschillende manieren spelen we hierop in. Zo hebben we een speciale ‘groene’ werkkleding- en werkschoenencollectie, volledig circulair en vervaardigd uit 100% recyclebare grondstoffen. De prachtige kleding is van hoogwaardige kwaliteit en gemaakt van bijvoorbeeld gerecycled katoen, gerecycled polyester (PET) of gemaakt met deels gerecyclede grondstoffen.

De schoenen in deze collectie zijn op een manier vervaardigd dat deze voor 100% gerecycled kunnen worden. Wat er gebeurt met onze materialen na de verkoop, is voor ons van belang. Daarom hebben we tevens een recyclingprogramma, zodat de door ons geleverde werkkleding ook weer retour kan worden genomen. Deze materialen gebruiken we weer voor nieuwe producten. Zo streven we naar een volledig circulair systeem!

Triffic2
Fristads green groen duurzaam
Ons zes stappen plan

Naar een beter en circulair systeem

 1. Bio-katoen en PET
  Bio-katoen, cellulose, bamboe en gerecycled polyester (PET) zijn materialen die bijzonder geschikt zijn voor het maken van kwalitatieve bedrijfskleding. Door te kiezen voor producten uit deze collectie, draag je samen met ons je steentje bij aan een beter milieu.
 2. Geen restafval
  Wij bieden een collectie werkschoenen die 100% recyclebaar is. Jij hoeft er alleen nog voor te kiezen! Weg met restafval.
 3. Recycling
  Natuurlijk maken wij kleding en schoenen die zo lang mogelijk meegaan, maar alle materialen komen een keer aan hun einde. Wanneer dat zover is, nemen we de kleding en schoenen graag weer retour met behulp van ons recyclingprogramma. Jouw logo en huisstijlelementen worden uiteraard vernietigd, zodat er geen sprake kan zijn van misbruik.
 4. Droogtrommelgeschikt
  Wij streven naar de beste kwaliteit. Het is voor ons dan ook belangrijk dat kleding een lange levensduur heeft. Wanneer je werkkleding geschikt is voor het gebruik van de droogtrommel, hoeft deze minder snel vervangen te worden. Dat betekent minder productie, en daar gaan we voor!
 5. Voorgekrompen
  Hoeveel krimpt de werkkleding eigenlijk nog? Kies voor 'af-fabriek' voorgekrompen kleding, zodat je niet voor ‘krimpverrassingen’ komt te staan en je langer met de kleding kunt doen. Dat resulteert wederom in minder productie!
 6. Hoge wastemperatuur
  Soms wil je kleding goed reinigen op een hoge temperatuur. Onze kleding kan gewassen worden met temperaturen van 60°C – soms zelfs hoger. Zo profiteer je van brandschone kleding die ook nog eens lekker lang meegaat.
We gaan nog verder

Gerecycled verpakkingsmateriaal

Niet alleen op het gebied van kleding zijn duurzame keuzes te maken. Om de plastic soep zoveel mogelijk tegen te gaan, verwerken we ook geen plastic meer in verpakkingsmaterialen en transporten. Het plastic heeft plaats gemaakt voor gerecycled papieren verpakkingsmateriaal.


Dit geldt ook voor onze beroemde pakketverzorging (het verpakken van een totaal order per persoon). Door dit pakket te omwikkelen met gerecycled papier in plaats van plastic, proberen we een maximale bijdrage te leveren aan een schone en duurzame toekomst.

Duurzaam verpakken

Meer informatie?

Ook meer weten hoe je Co2 kunt besparen? Stuur een email of bel ons.