Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Big shopper gerecycled close
Achter onze tassen schuilt een goed verhaal

Circulaire relatiegeschenken

Met trots kunnen wij mededelen dat Telva als eerste bedrijf in Nederland zelfstandig producten maakt van zijn eigen ingezamelde werkkleding.

Van oude werkkleding tot geschenk

Duurzaam & lokaal

Steeds meer bedrijven kopen duurzame eco-vriendelijke relatiegeschenken, waaronder eco geproduceerde tassen. Bij Telva gaan we nóg een stap verder en maken we de producten zelf. Medewerkers van sociale werkplaatsen maken van de door ons ingezamelde werkkleding weer nieuwe tassen.

Het mooiste is overigens dat deze tassen zijn gemaakt van gebruikte, reflecterende werkkleding. Met name werkkleding van hi-tech materialen en ook nog een voorzien van 3M reflectiebanden welke ’s nachts oplichten als een lamp.

En uiteraard waterdicht en zelfs ademend! Onze ingezamelde werkkleding wordt bij de sociale werkplaatsen op kleur en soort gesorteerd en de beste en mooiste delen worden voor nieuwe producten gemaakt. Het assembleren van de tassen gebeurt bij sociale werkplaatsen en kringloopwinkels.Hier zie je het design van onze yogatas en kinderrugzak.

Tas werkkleding recycling0
Big shopper telva
Think GREEN

Hergebruik van grondstoffen

Zo krijgen deze dure en zeer technische kledingstukken een langdurig 2e leven, wat weer goed is voor ons milieu. Wel kan er ergens een vlekje in de stof zitten, maar dat is ook weer de charme van dit product. Normaal gesproken worden tassen niet van ademend, waterdicht materiaal gemaakt. Door het slim hergebruiken, krijg je dus ook nog eens zeer kwalitatieve tassen.

Door de waterdichtheid blijven je spullen droog en aangezien de stof van zichzelf ademend is, kan mogelijk vocht van de inhoud worden afgevoerd. Handig bij bijvoorbeeld natte schoenen en kindersportspullen.Hier zie je het design van onze big shopper.

Duurzaam & uniek

Onderscheid jezelf

Leuk om zelf te gebruiken, maar nog leuker om dit als relatiegeschenk weg te geven. Telva kan jouw bedrijfslogo en/ of teksten opnieuw op deze hergebruikte materialen drukken via Telva-Printing. Met een Telva tas maak je een duidelijk statement. Telva tassen van gebruikte technische werkkleding kunnen rekenen op positieve aandacht en extra waardering voor jouw merk, bedrijf of organisatie.

Wil je tassen van gebruikte werkkleding op maat laten maken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Bij voldoende afname en een langere levertijd kan het design, de kleur en het label van alle tassen ook volledig naar wens worden gemaakt. Zo wordt jouw relatiegeschenk duurzaam én persoonlijk.Hier zie je het design van onze toolbag.

Toolbag telva recycling
Plaid by molle telva zonder logo
'Kun je iets met onze kostuums?'

Grijze plaid van gerecycled materiaal

'Kun je iets met onze kostuums?', was de vraag. honderden donkerblauwe en donkergrijze kostuums met, onder andere, wol als basis. Daar kunnen we zeker iets mee!

We hebben al deze kostuums mechanisch laten recyclen, er opnieuw een draad van gesponnen er er heerlijk zachte plaids van gemaakt. Deze plaids zijn vervolgens weer als relatiegeschenk door hetzelfde bedrijf weg gegeven aan hun klanten. Zo was de cirkel weer rond. Belangrijk voor een bedrijf wat al geheel Co2 neutraal draait. Hoe leuk is dat?

Rode plaid van gerecycled materiaal

Bij mechanische recycling is het restproduct niet altijd herbruikbaar voor hoogwaardige producten. Wel kun je er vilt uit maken waarvan weer hele leuke dingen van te maken zijn. Denk aan een hoesje voor je laptop of een gezellige plaid. Het leuke van deze artikelen is dat er niet 1 hetzelfde is. De kleuren van de gerecyclede materialen bepalen de kleur van het vilt. In deze plaid zijn veel rode sweaters en poloshirts verwerkt wat het weer erg opvallend maakt.

Plaid rood gerecycled
Eerlijker, duurzamer en groener dan dit wordt het niet!

Telva, mooi veur mekaar!

Benieuwd naar de mogelijkheden van dit unieke relatiegeschenk? Neem gerust contact met ons op. We praten je graag bij!

Telva BV

De Reulver 106
7544 RT Enschede

Telva showroom

Je bent zonder afspraak van harte welkom van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur