Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Extra beeld sorteren2
Re-use van kleding

Sympany

Via onze circulaire partner Sympany kan jouw kleding ook een tweede leven worden gegeven. Met alle opbrengsten van deze activiteiten investeren we, ook weer via Sympany, in Angola, DR Congo, Ethiopië, India en Malawi. Onze projecten en projectpartners worden zorgvuldig uitgekozen aan de hand van duidelijke selectiecriteria welke onder controle staan van Sympany. Ook zo dragen we bij aan circulariteit.

Zelfredzaam op duurzame wijze

Op deze manier creëren we kansen om de zelfredzaamheid van mensen te vergroten op een duurzame manier. Wij richten ons hoofdzakelijk op projecten die de textiel waardeketens verbeteren en verduurzamen. We richten ons op drie specifieke thema’s;

  • Textielindustrie: projecten met een focus op de verbetering van arbeidsomstandigheden en de naleving van mensenrechten van textielarbeiders. Het doel is verbetering van hun levensonderhoud en zelfredzaamheid.
  • Beroepsonderwijs: vakopleidingen en cursussen met een sterke focus op ondernemerschap en zelfredzaamheid. Met name opleidingen gericht op textiel, kleding en mode design. Cursussen moeten in overeenstemming zijn met de behoeften van de (lokale) bedrijven en instellingen.
  • Economische ontwikkeling: projecten die ondernemerschap stimuleren. Bij voorkeur textiel gerelateerd. De economische ontwikkeling wordt ook nagestreefd in de bestaande publieke private partnerschappen in de agrarische waardeketen projecten die Telva uitvoert.