Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Fairtrade katoen

Ethische producties

Maar dat is niet alles!

Telva is lid van amfori BSCI, de internationaal toonaangevende beroepsorganisatie voor open en duurzame handel. Dit betekent dat we ons hebben verbonden aan belangrijke waarden van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iets wat natuurlijk een vanzelfsprekendheid zou moeten zijn, maar dat helaas niet altijd en overal ter wereld is. Daarom vertellen we je er graag wat meer over.

Amfoi BSCI
Trade with a Purpose

Code of Conduct

Bij amfori wordt geloofd in een wereld waarin alle handel sociale, economische én milieuvoordelen oplevert voor iedereen. Dit noemen ze ‘Trade with Purpose’. Door bedrijven te monitoren, versterken, betrekken en ondersteunen, stimuleert amfori duurzame handel en stellen ze bedrijven in staat te handelen met een doel. Door middel van hoogwaardige tools en trainingsmogelijkheden, onderbouwd door een sterke 'code of conduct', worden leden door amfori ondersteund in het verbeteren van arbeidsomstandigheden op de boerderijen en in de fabrieken van hun toeleveranciers. Leden van amfori kunnen op die manier de sociale en ecologische prestaties van hun leveranciersketen beheersen en anticiperen op eventuele trends.


Als toonaangevende internationale beroepsorganisatie, brengt amfori ruim 2000 retailers, importeurs, merken en nationale organisaties bij elkaar. Samen vertegenwoordigen zij een omzet van meer dan één biljoen euro. Wij, als lid, kunnen wereldwijde uitdagingen op het gebied van menselijke welvaart, natuurlijke hulpbronnen en open handel niet in ons eentje oplossen, maar samen kunnen we positieve veranderingen beïnvloeden en stimuleren.

Gezond voor mens en milieu

Duurzaam produceren

Duurzaamheid is erg belangrijk voor Telva. Daarom vind je tussen onze collecties een aantal speciale ‘groene’ collecties met het EU Ecolabel en die voldoen aan de Oeko-Tex standaarden. Dit betekent dat de kleding duurzaam geproduceerd is en aan strenge eisen rondom het gebruik van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakkingen voldoen. Producten met deze labels zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van de eindgebruiker.

Oekotex standaard 100
Gezond & duurzaam

Beperk het gebruik van schadelijke stoffen

Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.

Hoewel het label dus gericht is op gezondheidsaspecten van het textielproduct, hebben de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen ook raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid.

Oeko-Tex Standard 100 kan in principe in verschillende ketenschakels worden toegepast. Het hangt ervan af of ruwe materialen of eindproducten worden getest en gecertificeerd. Binnen de scope van Oeko-Tex, wordt Oeko-Tex Standard 100 het meest gebruikt. Er zijn wel twee andere modules ontwikkeld, namelijk Oeko-Tex Standard 1000 en Oeko-Tex Standard 100plus. Hierbij zijn aanvullende ecologische en sociale criteria opgenomen.

International Oeko-Tex Association

Wie beheert en controleert Oeko-Tex Standard 100?

De standaard wordt beheerd door de International Oeko-Tex Association. Bij de International Association for Research and Testing in the Field of Textile Ecology (Oeko-Tex) zijn instituten aangesloten die testen of producten aan de criteria voldoen. De organisatie heeft zelf testinstituten hiertoe geautoriseerd.

Jouw duurzame partner

Onze Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Kleding van de hoogste kwaliteit, geproduceerd met minimale uitstoot en met circulariteit in het achterhoofd. Dat is waar wij als duurzame bedrijfskleding leverancier voor gaan en staan en waar de selectie van onze A-merken ook op is gebaseerd.

8: Waardig werk en economische groei

Bevorder aanhoudende, inclusieve en duurzame economische groei, volledige en productieve tewerkstelling en waardig werk voor iedereen.

12: Verantwoorde consumptie en productie

Zorg voor duurzaam beheer en efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Het produceren van onze goederen moet met het oog op de groeiende wereldbevolking veel handiger: meer produceren met minder’.

17: Partnerschap om de doelen te bereiken

Versterk de implementatiemiddelen en revitaliseer het wereldwijd partnerschap voor duurzame ontwikkeling.

Sdg telva