Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Man duurzame werkkleding telva infra

Weg- & Waterbouw

Het ene moment sta je in de brandende zon op heet asfalt te werken, terwijl je een paar maanden later regen en gure wind trotseert. Nergens moeten werknemers meer diverse weersomstandigheden overwinnen dan in de weg- en waterbouw. Daarnaast krijgen ze te maken met verscheidene risico’s op hun werkplek, terwijl ze werkzaamheden uitvoeren bij zowel daglicht als in het duister. Comfortabele, veilige en zichtbare werkkleding die aan alle eisen voldoet, is daarom van groot belang! En de juiste werkkleding zorgt er ook nog eens voor dat je bedrijf op een professionele manier onder de aandacht komt.

Veiligheid bieden en voldoen aan normeringen

De juiste bescherming voor jouw medewerkers

Aan welke eisen de werkkleding van je medewerkers moet voldoen, is afhankelijk van hun werkzaamheden. Voor werkzaamheden op en aan Rijkswegen (N- en A-wegen), is er de EN 20471-normering. Deze kleding is er in drie klassen, waarbij het verschil zit in het totaal van fluorescerende en reflecterende oppervlaktes van het kledingstuk. Hoe hoger de klasse, hoe groter deze oppervlaktes. Bij werk in het donker is logischerwijs klasse drie verplicht. Rijkswaterstaat heeft deze normering aangevuld met Richtlijnen en Specificaties voor Veiligheidskleding bij Wegwerkzaamheden. Deze aanvullende RWS-richtlijnen hebben alles te maken met de oranje kleur van de kleding en de vorm en positionering van de reflecterende strepen op kleding. Voor werkzaamheden die niet langs N- en A-wegen plaatsvinden, mogen je medewerkers echter kleding dragen met kleuren die wellicht wat beter bij je huisstijl passen.

weg- en waterbouw werkkleding duurzaam
High vis werkkleding wegenbouw
Bij kou of hitte

Altijd goed gekleed

Bij Telva hebben we alle kennis van deze normeringen en richtlijnen en kunnen we jou perfect adviseren over welke kleding voor welke medewerker geschikt is. Zo voldoe je als organisatie niet alleen aan de juiste RWS-normeringen, maar zorg je er ook voor dat je medewerkers altijd en overal op een veilige manier aan het werk zijn. Daarnaast zorgen we ervoor dat het werk zo comfortabel mogelijk uitgevoerd kan worden. Kleding moet warmte en vocht afvoeren en ervoor zorgen dat medewerkers vrij kunnen bewegen. Wij raden daarom aan om te kleden volgens het drielagenprincipe, om droog te blijven en het niet koud te krijgen, en bieden genormeerde NEN- en RWS-kleding met polarfleece voor de warmte en wind- en waterdichte buitenjassen om op temperatuur te blijven met slecht weer. Is er sprake van hitte? Dan blijven je medewerkers koel en alert met onze speciale koelvesten. Met 71 broekmaten met vijf verschillende beenlengtes en een kledinglijn voor dames met een mooie, vrouwelijke pasvorm, garanderen we altijd een perfecte kledingmatch voor jouw medewerker. Onze standaardmaten hebben we op voorraad, maar soms kan het lonen om net wat langer te wachten op de levering van een speciale maat. Koop je bij Telva, dan ben je gegarandeerd van kwaliteit omdat we alleen werken met de modernste merken en modellen.

Zichtbaar langs de weg

Versterk je bedrijfsimago

Bij werk in weg- en waterbouw, zijn je medewerkers vaak goed zichtbaar. Kwalitatieve, perfect passende kleding met – waar het kan – een mooie doorvoering van jouw huisstijl, heeft een gunstig effect op je bedrijfsimago. Je kunt je medewerkers zien als ambassadeur van je bedrijf, de kleding die zij dragen hebben hun uitwerking op hoe mensen in de omgeving en opdrachtgevers jouw organisatie ervaren. Herkenbaarheid, betrouwbaarheid en professionaliteit zijn hierin belangrijk. Wij adviseren hierin graag en zorgen er met goed gestylde werkkleding en een consistente manier van bedrukken en borduren voor dat kleding een waardevol onderdeel wordt van je marketingmix. Zo wekt u niet alleen het vertrouwen bij potentiële opdrachtgevers, maar wordt het behouden en aannemen van personeel ook eenvoudiger.

Wegenbouw werkkleding
Werkschoenen wegwaterbouw vierkant
Comfort en veiligheid gaan verder dan kleding

Van schoenen tot koelvesten en PBM’s

Wij weten dat er meer nodig is dan kleding om je medewerkers in de weg- en waterbouw hun werk veilig en efficiënt uit te kunnen laten voeren. Daarom hebben we een uitgebreid assortiment met onder andere koelvesten, die het lichaam op warme dagen koelt d.m.v. verdamping.

Armen, handen, het hoofd en knieën worden in de weg- en waterbouw vaak belast of soms zelfs verwond. Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) reduceren dit risico. Denk aan een perfect passende en functionele helm met korte klep (hoofdbescherming), maar ook aan handbescherming, gehoorbescherming, oogbescherming, adembescherming en valbescherming. Al onze PBM’s zijn Ce-gekeurd volgens de toepassing geldende Europese EN-normen.

Optimale bescherming tegen hoge temperaturen

Superieure bescherming voor de voeten

Het werk in deze branche vraagt nogal wat van de voeten van je medewerkers. Die komen allerlei condities tegen en hebben dagelijks veel te verstouwen. Een flexibele werkschoen met soepele zool die voldoende ondersteuning geeft tegen zwikken, is daarom belangrijk. Onze schoenen bieden uitmuntende bescherming tegen hoge temperaturen, optimale ventilatie, perfect comfort en zijn licht, waterdicht en slijtvast. Daarnaast hebben we speciale asfaltschoenen (Schütze Asphalt-Profi) waarmee je medewerkers meer dan een uur op heet asfalt kunnen werken zonder dat dit veiligheids- of gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Deze zijn gecertificeerd volgens de Europese veiligheidsnorm EN 20345 S2. Onze schoenen hebben altijd de perfecte pasvorm, doordat ze verkrijgbaar zijn in drie breedtes en maten, doordat ze geleverd kunnen worden met extra inlegzolen en doordat we een vrouwenschoenenlijn speciaal voor de wat smallere damesvoet hebben. Kies voor superieure bescherming met een werkschoen met veiligheidsklasse S1P of S3 en kijk ook eens naar onze Hydro-Dry sokken met Coolmax-techniek, voor frisse en droge voeten!

Asfaltschoen asphalt profi
Kliko recycling telva
Een duurzame keuze was nog nooit zo makkelijk

Jouw oude bedrijfskleding gerecycled

Duurzame keuzes maken hoeft niet lastig of kostbaar te zijn. Is jouw oude bedrijfskleding aan vervanging toe? We halen je oude kleding op, zodat het gerecycled kan worden tot nieuwe producten. Dit doen we tegen kostprijs, om de keuze voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Een bijkomend voordeel is dat bedrijfslogo's vernietigd worden, zodat misbruik van jouw oude bedrijfskleding wordt voorkomen. Laten we samen ons steentje bijdragen aan een schonere planeet!

Benieuwd naar de recycling service? Je leest er hier alles over:

Download

Brochure

Download onze brochure voor de weg- & waterbouw

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Wij helpen je graag

Heb je een vraag? Of wil je een afspraak maken? Stuur ons een mailtje of geef ons een belletje via onderstaande gegevens. Wij denken graag met je mee!

Telva BV

De Reulver 106
7544 RT Enschede

Telva showroom

Je bent zonder afspraak van harte welkom van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

pand telva de reulver enschede